Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Bíró képzés az MDSSZ-nél

2023-02-03

A pontozóbírók az MDSSZ versenyeinek közreműködői, 3, 5, vagy 7 fős zsűri tagjaként. Munkájuk felelősségteljes, ezért fontos, hogy szakmailag és technikailag is felkészültek legyenek. A képzés során megismerhetik a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetséget, és a különböző műfajokról szóló előadások mellett, megtanítjuk a pontozás módszerét, technikáját.

A képzés részletes információi ezen a linken olvashatók.

...tovább

Magyar versenyző a Sztepp Vb-n

2022-12-12

November 23-26 között Horvátország volt a házigazdája az IDO sztepp világbajnokságának. Sarkadi Fanni a budapesti Weryus versenyzője a 33. helyen végzett. Beszámolója lent olvasható. Kedves Fanni! Gratulálunk az eredményhez és ezúton is köszönjük, hogy képviselted Magyarországot és az MDSSz-t. 

...tovább

Modern és kortárs világbajnokság

2022-12-12

A szlovéniai Podčetrtek-ben rendezték az idei IDO modern és kortárs világbajnokságot. A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetséget a debreceni Attitüde, az esztergomi Carmen és a kecskeméti Grapevine képviselte. A részlete eredmények lent találhatók. Köszönjük a részvételt és gratulálunk az eredményekhez!

 

...tovább

Ötödik hely a show világbajnokságon

2022-11-23

A "PSZD" nevű csoportunk az előkelő 5. helyet szerezte meg a lengyelországi IDO show tánc világbajnokságon. Az eredmény azért is különleges, mert a "PSZD" egy komoly kooperációs munkával, három egyesületünk közös produkciójával jutott a felnőtt show formáció döntőjébe. Gratulálunk a debreceni Piruett, a szigetszentmiklósi SZTK és a soproni Dirty Dance táncosainak a kiemelkedő eredményhez!

 


 

 

 

A világbajnokság további eredményei itt olvashatók:

 

...tovább

2023-évi versenyeink

2022-11-18

2023 -ban is szeretettel várunk mindenkit versenyinken! A nevezést és részvételt továbbra sem kötjük tagsági viszonyhoz, viszont tagjaink jövőre is kedvezményes nevezési díjat fizetnek. Várhatóan a tagdíj és a regisztrációs díj mértéke nem változtik, a nevezési díjakról később dönt az elnökség. Ezek a hivatalos versenykiírásokban is szerepelnek majd.

Nemzetközoi versenyekre csak az MDSSz tagjait delegáljuk és jövőre ehhez a magyar bajnokságon kívül legalább még egy versenyen részt kell venni. Ezen felül továbbra is a ranglista alapján áll össze a válogatott keret.

Versenyink időpontjai és helyszínei itt olvashatók:


 

...tovább

Győri és szegedi táncosok a VB-dobogón

2022-11-02

Az IDO (International Dance Organization) Hip-hop világbajnokságára idén október 26-30 között került sor. Az ausztriai Grazban megrendezett eseményen 29 ország 4500 táncosa vett részt, köztük a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség 39 fős válogatottja. Táncosaink Győrből (Bronsis Egyesület), Debrecenből (Eastsiders D.H.A.S.E.), Kecskemétről (Grapevine Show Dance Club) és Szegedről (X-Treme SE.) érkeztek a helyszínre és összesen 15 kategóriában indultak.

 

Világbajnoki bronzérmes lett junior 1 hip-hop szólóban Tóth Patrik (Bronsis) és Felnőtt hip-hop szólóban Iván Barnabás (X-Treme). Két legkiemelkedőbb eredményünk mellett valamennyi versenyzőnket elismerés illeti, hiszen az utcai táncok kategóriái rendkívül népszerűek, így azokban a nemzetközi mezőny kimondottan erős. (További eredményeink lent olvashatók.)

 

...tovább

Fantasztikus teljesítmény - EB döntő 4. hely!

2022-07-08

Az IDO - International Dance Organization Hip Hop és Popping Európa-bajnokságára az észak-macedóniai Skopje-ban került sor. Ezen az Európa-bajnokságon közel 1800 táncos vett részt 21 országból. Magyarországot a BRONSIS Egyesület 5 sportolóval képviselte 7 kategóriában.

...tovább

Az MDSSz 2022. évi versenyei

2022-01-20

Lehet még nevezni a 2021-re meghirdetett magyar bajnokságra, melynek időpontját 2022. február 19-20-ra módosítottuk. Erre a versenyre a tavalyi döntésünk alapján regisztrációs díj fizetése nélkül is lehet nevezni. Az új nevezési határidő: február 2.


A verseny kiírása itt elérhető

 

A további versenyek kiírása hamarosan elérhető lesz. Az első félév versenyinek időpontja itt olvasható.

(A versenyek végleges és hivatalos időpontjai, valamint a helyszínek a versenykiírásokban olvashatók.)
 

...tovább

Versenykiírás

2021-09-09

Hosszú idő után újra élő táncversenyt hirdetünk. A verseny mindenki számára nyílt, és ezúttal nem szükséges előzetes regisztráció. Éppen ezért a nevezést is az utóbbi időszak videós versenyeihez hasonlóan, egy egyszerű táblázat kitöltésével lehet megtenni.
A versenykíírás és a nevezéshez szükséges táblázat innen letölthető:

Versenykiírás
Nevezési táblázat

 

...tovább

Tanévzáró verseny

2021-05-12

A korábbi videós versenyek tapasztalatai alapján felmerült igényeknek eleget téve ismét "online" versenyt hirdetünk. A nevezési határidő ezúttal június 11. Az értékelés - a tavaly novemberi versenyhez hasonló élő közvetítéssel - június 26-án lesz.
További részletek a letölthető kiírásban.

 

...tovább

Versenykiírás (Időpont változás!)

2021-03-24

IDO International online Continent vs. Continent Championships
Nemzeti válogató

Az International Dance Organization nyílt versenyt hirdetett (egyéni IDO tagságtól függetlenül), melyre a nemzeti tagszervezetek versenyzőinek felvételeit lehet nevezni. A verseny célja, hogy 6 kontinens több mint 500 000 táncosa részére biztosítson versenyzési lehetőséget, ezúttal ebben a formában.


Figyelem! Az IDO módosította a nevezési határidőket, ezért erre nekünk is lehetőségünk van. A kiírásban szereplő április 4-i nevezési határidőt április 12-re módosítjuk, tehát a nemzeti válogatóra eddig lehet nevezni.

 

Az első forduló a nemzeti válogató. A tagországok 20 versenyszámot nevezhetnek a versenyre. A nemzetközi verseny hivatalos kiírása innen elérhető:

A nemzetközi fordulók kiírása (hivatalos)

A nemzeti válogató kiírása (MDSSz)

A nevezéshez szükséges táblázat

...tovább

Home Dance Fest - 2021. január

2020-12-23

Módosítottuk az időpontot!
Új határidő: február 6.

 

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség alkalmazkodva az érvényben lévő korlátozásokhoz, videós tehetségkutató fesz­tivált rendez. Célunk, hogy ebben a helyzetben is bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk, valamint új kihívás elé állítsunk mindenkit, aki szeret táncolni. Az esemény mindenki számára nyitott, szeretettel várunk mindenkit. A fesztivál elnevezése: „Home Dance Fest” – ezúttal kizárólag otthon, vagy a ház körül (pl. kertben) készült felvételekkel lehet nevezni.

 

A kiírás letölthető innen is

...tovább

MDSSZ "online" táncfesztivál

2020-10-15

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség videós tehetségkutató fesztivált rendez azzal a céllal, hogy bemutatkozási és minősítési lehetőséget biztosítson azoknak is, akik szeretnek táncolni, de nem járnak tánciskolába, nem tagjai egyik táncos egyesületnek sem, vagyis bizonyos értelemben amatőrnek számítanak. Ettől függetlenül a fesztivál nyitott mindenki számára, tánciskolák és csoportok is részt vehetnek, őket is szeretettel várjuk.

...tovább

Versenykiírás

2020-10-13

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség videós táncversenyt hirdet, így biztosítva a lehetőséget a 2019/20-as évadban készült koreográfiák, versenyszámok bemutatására, megmérettetésére.

 

...tovább

Figyelem!

2020-03-13

A tavaszi időszakra tervezett versenyeinket nem tartjuk meg. Ez nem jelenti azt, hogy idén nem rendezünk versenyt. Figyeljük a helyzet alakulását, új időpontokat tervezünk és amint azokban biztosak lehetünk, új versenyeket hirdetünk.

...tovább

Versenyeink 2020-ban

2020-02-21

2020. március 14.
Színpadi táncok országos pontszerző versenye
Színpadi táncok open versenye
Helyszín: Debrecen, Kossuth Lajos Tudomány Egyetem Gyakorló Általános Iskola tornaterme

 

2020. március 28.
Divat- és Sporttáncok magyar bajnoksága (utcai táncok és páros táncok kategóriáiban)
Utcai táncok open versenye
Helyszín: Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

 

2020. március 29.
Divat- és Sporttáncok magyar bajnoksága (színpadi táncok kategóriáiben)
Színpadi táncok open versenye
Helyszín: Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

 

2020. április 26.
Színpadi táncok országos pontszerző versenye
Színpadi táncok open versenye
Helyszín: Békéscsaba

...tovább

Néhány fontos változás 2020-tól

2020-02-20

Szabályainkat a jövőben úgy alakítjuk, hogy minél szélesebb körben tudjunk versenyzési lehetőséget biztosítani. Ez azt is jelenti, hogy mostantól a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség versenyeinek szabályai nem minden ponton egyeznek az IDO (International Dance Organization) versenyek szabályaival.

...tovább


 

2019. évi versenyeink

2019-02-12

 

2019. március 16.
Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium

- színpadi táncok (show, modern és kortárs, jazz)
- színpadi táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)

 

2019. március 30.
Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

- színpadi táncok magyar bajnoksága (show, modern és kortárs, jazz) magyar bajnokság
- színpadi táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)

 

2019.  március 31.
Esztergom, Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium

- utcai táncok (disco, hip-hop, break, electric boogie) magyar bajnokság, street show
- utcai táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)
- páros táncok
- hastánc
- disco show és street show

 

2019. április 28.
Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium

- színpadi táncok (show, modern és kortárs, jazz)
- színpadi táncok open (az open versenyek szabályairól itt található információ)
- hastánc

 

A versenykiírások hamarosan elérhetők.

...tovább

Végleges a versenynaptár

2018-02-25

Az utolsó egyeztetések is megtörténtek, igyekeztünk mindent figyelembe venni, ez alapján az MDSSZ 2018. évi versenyei a következők:

 

...tovább