Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség

E-mail :

admin@mdssz.hu

BELÉPÉSI NÉV:
JELSZÓ:

Korosztályok meghatározása

2018-02-27

Az IDO hatályos szabályai alapján az MDSSz 'A' osztályú versenyein a korosztályokat a következőképpen kell meghatározni:

A versenyző korosztályát a születési éve alapján az adott versenyév vonatkozásában kell megállapítani.
 


1. Duók és párok
esetében az idősebbik táncos születési éve határozza meg a korosztályt. Az alsó korhatárnál nem több, mint két évvel fiatalabb táncos táncolhat egy magasabb korosztályban, de a korkülönbség nem haladhatja meg a három évet.

Példa: Az egyik táncos 10 éves, a másik 13, ők táncolhatnak a junior korosztályban. De ha a fiatalabb táncos csak 9 éves lenne, akkor már nem.


2. Csoportban és formációban
az alsó korhatárnál nem több mint két évvel fiatalabb táncos táncolhat egy magasabb korosztályban. Ezt a szabályt kell alkalmazni a csoport és formáció összes korosztályára, az alábbi megkötéssel: a csoport, vagy formáció tagjainak nem több mint 50%-a lehet alacsonyabb korosztályból „a feltáncoló” versenyző.

Megjegyzés 1: Amíg a fiatalabb táncosok „feltáncolhatnak egy magasabb korosztályba”, ugyanez visszafelé nem lehetséges, és az idősebb táncosok nem „táncolhatnak le” egy alacsonyabb korosztályba.

Megjegyzés 2: Ha a fiatalabb táncos magasabb korosztályban táncol a fenti szabályok alapján, az adott évben, ugyanabban a kategóriában nem térhet vissza saját korosztályába.

 

Korosztályok meghatározása a 'B' osztályban

Az MDSSz 'B' osztályos versenyein minden esetben a táncosok átlag életkora határozza meg, hogy melyik korosztályban indulhatnak a versenyzők.

 

A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség versenyein a következő korosztályokra vonatkozó szabályokat alkalmazzuk:

 

Mini kids

 7 éves és az alatt

Gyermek

 11 éves és az alatt

Junior

 12-15 éves

Felnőtt 1

 16 éves és az felett

Felnőtt 2

 31 éves és az felett

Senior

 50 éves és az felett (hastánc és keleti tánc)